ICE CREAM

ICE CREAM
ICE CREAM

ზაფხულის ცხელ დღეებში ეს ერთ-ერთი ყველაზე გემრიელი გასაგრილებელი საშუალებაა,მსოფლიოში ყველაზე პოპულარული ტკბილეულია და ყველა პატარასა თუ დიდის საყავრელი დესერტი-ეს ნაყინია.
თუ გვეზარება გარეთ გასვლა და ყიდვა სახლშიც დავამზადებთ მას.

ნაღების ნაყინი

მასალად საჭიროა: კვერცხის გული-5 ცალი შაქარი-200 გრამი
ნაღები-3 ჩაის ჭიქა ვანილი-გემოვნების მიხედვით🙂
5 კვერცხის გულის გოგლიმოგლი,3 ჩაის ჭიქა ნაღები,ვანილი გემოვნებით[ან 1 ლიმონის გახეხილი კანი] ავთქვიფოთ და შევდგათ ნელ ცეცხლზე და განვაგრძოთ თქვეფა.კარგად რომ გაცხელდება ცეცხლიდან გადმოვდგათ და ვთქვიფოთ დიდხანს.
შემდეგ გაციებული ჩავასხათ ყალიბში და ჩავდგათ რაიმე ჯამში სადაც დაყრილი იქნება ყინული.ვურიოთ სანამ არ მივიღებთ მაგარ მასას ნაყინს…

შოკოლადის ნაყინი

მასალად საჭიროა:რძე-3 ჩაის ჭიქა შაქარი-1,5 ჩაის ჭიქა
კვერცხი 4 ცალი კაკაო ან შოკოლადი 1,5 სუფრის კოვზი
ცხელ რძეში ჩავლესოთ შოკოლადი ან კაკაო.წამოვადუღოთ და გავწუროთ.გადმოწურულ რძეში ჩავასხათ გოგლიმოგლი და ვლესოთ დიდხანს.შევდგათ ნელ ცეცხლზე და ავადუღოთ 70-80 გრადუსამდე.თან განუწყვეტლივ ვურიოთ.ცეცხლიდან გადმოღების შემდეგაც ვთქვიფოთ სათქვეფელით.ნელთბილი ჩავასხათ სპეციალურ ყალიბში ან რაიმე ჭურჭელში,შევდგათ მაცივარში და გავყინოთ.

ყავის ნაყინი

მასალად საჭიროა: რძე-5 ჩაის ჭიქა ნაღები-2 ჩაის ჭიქა
კვერცხი 4 ცალი შაქარი-1,5 ჩაის ჭიქა ყავა-2 სუფრის კოვზი
ერთ ან რ ჩაის ჭიქა რძეში ჩავხარშოთ 2 სუფრის კოვზი ყავა.2-3 წუთის დუღილის შემდეგ გადმოვდგათ ცეცხლიდან.რამდენიმე წუთის შემდეგ გადმოვწუროთ და გადმპნაწურ ყავანარევ რძეს დავუმატოთ ნაღები,რძე კვლავ და გოგლი-მოგლი,რომელსაც წინასწარ დავამზადებთ ჩვეულებრივად კვერცხის გულისა და შაქრის ათქვეფით.მიღებული მასა ჩავასხათ ყალიბში შევდგათ მაცივარში და გავყინოთ.

მარწყვის ნაყინი

მასალად საჭიროა: მარწყვი-6 ჩაის ჭიქა შაქარი-2 ჩაის ჭიქა
რძე-4 ჩაის ჭიქა კვერცხის გული-4 ცალი
4 კვერცხის გულის გოგლიმოგლს დავუმატოთ 4 ჭიქა რძე,დავდგათ ნელ ცეცხლზე რამოდენიმე წუთით და ვთქვიფოთ.როდესაც გადმოვდგამთ ცეცხლიდან გავაგრძოთ თქვეფა და ჩავასხათ 6 ჭიქა დასრესილი მარწყვის გაწურული წვენი.შემდეგ მიღებული მასა ჩავასხათ ყალიბში ან ჭურჭელში,შედვგათ მაცივარში და გავყინოთ.

P.S თითოეულს პირადად ვაკეთებ და მაღაზიის ნაყინზე ნაკლები არ გამოდის.კარგ გაგრილებას გისურვებთ ამ ცხელ დღეებში და შემოგთავაზებთ პატარა ფოტოკრებულს feel

ICE CREAM
ICE CREAM
ICE CREAM
ICE CREAM
ICE CREAM
ICE CREAM
ICE CREAM
ICE CREAM
ICE CREAM
ICE CREAM
ICE CREAM
ICE CREAM
ICE CREAM
ICE CREAM
ICE CREAM
ICE CREAM
ICE CREAM
ICE CREAM
ICE CREAM
ICE CREAM
ICE CREAM
ICE CREAM
ICE CREAM
ICE CREAM
ICE CREAM
ICE CREAM
ICE CREAM
ICE CREAM
ICE CREAM
ICE CREAM
ICE CREAM
ICE CREAM
ICE CREAM
ICE CREAM
ICE CREAM
ICE CREAM
ICE CREAM
ICE CREAM
ICE CREAM
ICE CREAM
ICE CREAM
ICE CREAM
ICE CREAM
ICE CREAM
ICE CREAM
ICE CREAM
ICE CREAM
ICE CREAM
ICE CREAM
ICE CREAM
ICE CREAM
ICE CREAM
ICE CREAM
ICE CREAM
ICE CREAM
ICE CREAM
ICE CREAM
ICE CREAM
ICE CREAM
ICE CREAM
ICE CREAM
ICE CREAM
ICE CREAM
ICE CREAM
ICE CREAM
ICE CREAM
ICE CREAM
ICE CREAM
ICE CREAM
ICE CREAM
ICE CREAM
ICE CREAM
ICE CREAM
ICE CREAM
ICE CREAM
ICE CREAM
ICE CREAM
ICE CREAM
ICE CREAM
ICE CREAM
ICE CREAM

Posted on January 13, 2012, in შოკომანის ნუგბარი and tagged . Bookmark the permalink. დატოვე კომენტარი.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / შეცვლა )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / შეცვლა )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / შეცვლა )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / შეცვლა )

Connecting to %s

%d bloggers like this: