შოკოლადის ნამცხვარი

.

მომზადების წესი

ცომის მომზადება:

 

კარგად ათქვიფეთ კვერცხი და შაქარი, დაამატეთ არაჟანი და წყლის აბაზანაზეკარგად გამდნარი კარაქი და შოკოლადი, კარგად აურიეთ. დაამატეთ წინასწარრამდენჯერმე გაცრილი ფქვილი, რომელშიც შერეულია გამაფხვიერებელი დაისევ კარგად აურიეთ. მიღებული ცომი გადაიტანეთ მრგვალ ან მართკუთხამეტალის ცხიმწასმულ ფორმაში (შესაძლებელია სხვა მასალის ცხობისთვისგანკუთვნილ ფომრაშიც). თუ გამოიყენებთ მრგვალ ფორმას, სასურველია რომიყოს 22-35სმ დიამეტერს ან მართკუთხედი 25-20სმ ზომის.

 

გამოცხობა

 

გამოაცხეთ 200°c ჰაერღუმელში 45-50 წუთის განმავლობაში. ცხელიგამომცხვარი ნამცხვარი შეგიძლიათ დაჭრათ სასურველ ზომებად ან შეგიძლიათმოამინანქროთ სურნელოვანი და ძალიან გემრიელი შოკოლადის “განაშით”

 

განაში

შავი შოკოლადის ფილა “ბარამბო” – 100გ.

რძის ნაღები (თუ ნაღები არ გაქვთ – რძე 4ს/კ

კარაქი (ცხიმიანობა 82%) გამდნარი – 1,5ს/კ

 

წყლის აბაზანაზე გაადნეთ შოკოლადი და შეურიეთ ნაღებავი და მდნარი კარაქი. ერთგვაროვანი, მზინვარე მიღებული მასით მოამინანქრეთ ნამცხვარი. მომინანქრება ხდება მოტბილო ან ცივი ნამცხვრის, მაგრამ თბილი, ახალი მომზადებული “განაშით”.

გამაფხვიერებელი შეგიძლიათ მომზადოთ ასე:1ჩ/კ საჭმელი სოდა და 1ჩ/კ ლიმონმჟავის კრისტალები კარგად აურიეთ ერთმანეთში.

 

ნამცხვარი არ უნდა შეინახოთ მაცივარში. მისი გემოვნური და სტრუქტურული თვისებები ბევრად უარესდება. ინახება ოთახის ტემპერატურაზე არაუმეტეს 1-2 დღისა.

Posted on July 5, 2013, in შოკომანის ნუგბარი and tagged . Bookmark the permalink. დატოვე კომენტარი.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / შეცვლა )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / შეცვლა )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / შეცვლა )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / შეცვლა )

Connecting to %s

%d bloggers like this: